Godis på konditoriet
Konditori

Godis på konditoriet

På konditorier och caféer serveras flera olika sorters delikatesser. Det är till exempel inte ovanligt att stöta på bakverk och bullar, men man kan också hitta godis på flera konditorier.

Lördagsgodis på café

Att kunna ta med sig familjen på café och kanske kunna köpa sitt lördagsgodis på plats är inte fel. Genom att caféet köper in en godisautomat med kola, choklad eller annat godis kan kunderna plocka ihop godis att avnjuta på plats, eller för att ta med hem. Godiset kan också vara bra att ha för att få medföljande barn att sitta stilla under tiden man fikar.

Olika godisvarianter

Det finns flera olika godisvarianter som man kan tillverka i konditoriet. Olika gelégodisar kan göras i flera varianter och en sak som kan vara klokt att titta lite närmare på är om man kan göra vegetariskt eller veganskt godis. Det kan ofta vara väldigt uppskattat. Även gott godis som inte innehåller socker kan vara en idé att satsa på. Då kan alla finna något de gillar.

Egentillverkade chokladpraliner

En annan sak som kan vara en riktigt populär delikatess är egentillverkade chokladpraliner. Med dem kan man experimentera ganska mycket. Man kan till exempel lägga till nya smaker och kanske använda sig av dyrare råvaror som saffran, likörer, tryffel och spännande örter. Det känns i regel alltid lite lyxigare att köpa praliner styckvis än att köpa en vanlig chokladask.

Godisets priser

Som ägare av ett café eller konditori kan det vara bra att se över priserna på godiset. Det är förvisso förståeligt att handgjorda praliner är dyrare än maskingjorda sådana men man kan inte ta ut allt för höga summor. Det samma gäller för annat godis som säljs.