Tre goda bakverk att bjuda dejten på
Konditori

Tre goda bakverk att bjuda dejten på

Vägen till en persons hjärta går genom magen sägs det, och visst ligger det en sanning i det uttrycket. Vill du göra ett gott intryck på din blivande kärlek så är en hederlig “gofika” med hembakat ett säkert kort. Vi har samlat tre bakverk som garanterat kommer att ge din dejt fjärilar i magen och sug efter att smaka på mer än bara kakor.

Bjuda hem någon på första dejten

Det kan kännas läskigt att bjuda in en ny dejt hem till sig. Det är ingenting man ska göra innan man är bekväm med det såklart. En bra början är att bjuda in till en fika under dagtid för att bara umgås en stund och känna av varandra. Har ni träffats via dejtingsidor är det en bra aktivitet för någon av de första dejterna när man fortfarande lär känna varandra.

Så, vad ska du bjuda på nu då?

Kladdkaka med varma hallon

Favoriten från 90-tals serien Adam & Eva, en enkel kladdkaka med varma hallon. Ibland är det enklaste också det godaste! Vill du ändå göra den lite mer avancerad finns allt från vit kladdkaka till saffranskladdkaka. Varför inte imponera lite extra på den du tycker om?

Cheesecake med jordgubbar

Finns det något som är så gott som en svalkande cheesecake med söta jordgubbar? Det är svårt att tro. Det skadar ju inte att den dessutom är väldigt enkel att göra. Det bästa är att jordgubbarna som blir över kan du ställa i en skål på bordet, att mata varandra med söta bär är en romantisk klassiker.

Hjärtformad rosmaräng

När du verkligen bestämt dig för vem du vill ha finns det ingen anledning till att hålla tillbaka. En hjärtformad maräng med hallon och rosengrädde kommer definitivt att få vem som helst på fall. Mer romantiskt än såhär kan det inte bli.