Underbara bröd
Konditori

Underbara bröd

Det är inte bara viss mat som anses vara en delikatess, så är även bröd. I många länder är bröd en del av i stort sett varje måltid och det bakas oändligt med olika brödsorter varje dag. Visst bröd är så känt från vissa länder eller regioner att det har blivit synonym med landet, eller dess signum. I Sverige är det knäckebröd som står för det jobbet.

Idag finns det mängder med olika knäckebröd i Sverige som även exporteras utanför Sveriges gränser. Du kan hitta vanligt, traditionellt knäckebröd som äts till frukost, knäckebröd med sötare smak och till och med knäckepizza. Är Wasa knäckebröd glutenfritt? Det är en fråga du kanske ställt dig om du är glutenallergiker. Svaret på den frågan är ja, det finns Wasa knäckebröd som är helt fritt från gluten och det har samtidigt en god smak så alla kan njuta av det.

Är Wasa knäckebröd glutenfritt?

Allt Wasa knäckebröd är inte glutenfritt, men det finns flera sorter som faktiskt är det. Testa bland annat Sesam & Havssalt på morgonen eller när du är sugen på något gott. Frågan Är Wasa knäckebröd glutenfritt? säger allt om svenskarnas vanor och behov. Så testa den nya sorten av svenskt delikatessbröd redan idag.

Delikatessbröd i olika länder

Så vilka kända bröd går det att förknippa med olika länder månntro? Jo du har säkert hört fransmännens vurm för baguetter och croissanter, danskarnas kärlek till rågbröd och smörrebröd eller tyskarnas älskade brötschen till frukost. Som du ser är brödet en hörnsten i olika länders matkulturer och något man bryter tillsammans inför eller under en måltid. Om det inte finns bröd till en måltid kan det kännas väldigt konstigt enligt många.

Världens bröd i kombination

Vore det inte kul att äta ett bröd som är en slags blandning av hela världens bröd, bakat i en limpa? Nu finns det och kallas för världens bröd i folkmun. Och vilket land ligger bakom konceptet – jo Sverige. Det är en mix av olika brödrecept världen över och den bagare som har hjälpt till att baka det är Sebastien Boudet som ni säkert sett ofta i tv.