Kakor
Konditori

Kakor

Av tradition säger man ju att på ett bra kaffebord ska det finnas sju sorters kakor. Det kan vara många sorter i ett vanligt hem. Det är väl inte så vanligt nuförtiden att man har så många sorters kakor hemma. Men det går att få långt fler sorters kakor nuförtiden. Räknar man in alla slags kakor som inte bara görs här hemma i Svedala, utan även tyska och engelska kakor till exempel, så blir antalet oräkneligt. Räknar man med både franska och belgiska läckerheter och även andra länder så har man många kakor att provsmaka.

Finska pinnar är en av de populäraste kakorna. Dessa läckra småkakor av mördeg med mandel och pärlsocker är en klassiker.

Andra småkakor som hallongrottor brukar också ha en strykande åtgång. Spröda och goda med en klick hallonsylt i mitten gör de oemotståndliga efter första tuggan.

Engelska smördegskakor är synnerligen populära men även tyska småkakor. Gillar man lite större kakor så är mazariner något av en höjdare. De är saftiga och läckra i mitten med ett lock av sylt och kristyr.

Mandelkubb får vi inte glömma bort. De är lite större kakor med en spröd och lite torr konsistens och med uttalad mandelsmak. De är väldigt goda.