Tårta
Fest

Tårta

Den godaste tårtan behöver inte vara den största. När det gäller bröllopstårtor har det länge varit tradition med höga våningstårtor. De är ofta klädda med marsipan och kanderade blommor och har ett brudpar uppe på högsta våningen.

Kanderade syrener är oerhört vackra att ha som dekoration på tårtan men också väldigt gott. Kanderade violer är också goda och likadant kanderade rosenblad. Till ett bröllop vill man så klart ha det allra bästa man kan få. Men numera har det blivit trend att även ha flera stora tårtor som inte är travade på varandra, utan ligger var för sig.

Kungliga bröllopstårtor i Sverige har alltid varit vackra. Prinsessan Madeleine och hennes man herr Cris O´Neils bröllopstårta var en våningstårta som bestod av enbart makroner. Det var originellt men kanske också någons dröm om att få frossa i sig hur mycket makroner man vill utan att det är något fel i det. Ja, det finns tillfällen då det är tillåtet och eftersträvansvärt att verkligen ge sig hän och tillåta sig det godaste man kan tänka sig just då.

Det finns många andra slags tårtor också som är både vackra och underbart goda. En skicklig konditor kan verkligen skapa underbara konstverk av choklad och marsipan och härliga krämer av vanilj, choklad och lakrits som exempel.

En tårta som alltid är rätt, oavsett om det är en vacker sommardag eller bara en tråkig söndag är en gräddtårta med massor av fyllning och jättegoda jordgubbar. En klassisk jordgubbstårta är galet god när som helst, året runt. En härlig chokladmoussetårta är heller inte fel förstås – eller en frukttårta med massor av syrlig gelé och härlig vaniljkräm inuti. Det är också något att sukta efter.