Drycker
Fest

Drycker

Vad är ett kalas utan dryck. Självklart kan man ha alkoholfria drycker på sin fest om man hellre vill det. En dryck som är gammaldags men i dagens samhälle helt klart underskattad är mjöd. Man kan brygga mjöd själv om man vill. Men vill man ha det alkoholfritt får man se till att inte lagra det alltför länge och att ha i lagom med socker så det inte jäser för mycket.

En annan gammaldags dryck som ännu finns kvar i dagens samhälle är svagdricka. Den kan man också brygga själv om man vill. Den har en låg alkoholhalt.

Goda drycker året runt är saft, must och juice. Must av äpple, lingon, mullbär eller andra bär är friskt och gott och nyttigt. Vill man inte ha så söta drycker kan iste vara ett alternativ. Iste kan man blanda med olika fruktsafter också förstås så att de blir sötare och gladare i smaken.

Kalla kaffedrycker kryddade med både grädde och kardemumma eller choklad kan förvandla en sommardag från bra till bättre. Och vill man att den skall bli alldeles strålande så kan man blanda i glass i kaffedrycken. Det är svårslaget en het sommardag.