Smörgåstårtor
Fest

Smörgåstårtor

Smörgåstårta kan vara just den bekväma lösningen på middagsproblemet som man söker. Det är praktiskt med smörgåstårta. Det behövs ingen sås och potatis eller huvudrätt eller förrätt. Dessert kan man kanske ha men ofta räcker det med bara smörgåstårtan för att få en trevlig och fullkomlig bjudning.

Smörgåstårtor finns av många olika slag men med en gemensam nämnare. De är mättande. Det behövs oftast inte någon stor bit för att man skall vara mätt och glad.

En smörgåstårta är även en skönhetsupplevelse. Alla pålägg är upplagda på ett vackert och estetiskt tilltalande sätt. Dessutom är smakerna harmoniska med varandra så att upplevelsen ska bli så fullkomlig som möjligt.

God dryck rekommenderas till smörgåstårtan. Efteråt kan det passa bra med en läskande frukttallrik eftersom smörgåstårta oftast är mycket mättande. Då kan det vara skönt med något lättsamt som just frukt. Vissa föredrar ändå något mastigare som gräddglass med somriga jordgubbar som dessert efter en smörgåstårta. Det kan fungera väldigt bra för att glassen smälter i munnen och jordgubbarna är lätta i smaken.

Till barnen kan man hitta på något annat än smörgåstårta eftersom det är så mättande som det är. I alla fall om man vill att de ska orka äta dessert också.