Konditoriet och kafé: det nya arbetsrummet
Konditori

Konditoriet och kafé: det nya arbetsrummet

Det blir bara fler och fler som jobbar hemifrån som egenföretagare eller på distans i Sverige, förutom alla studenter förstås. Idag är konditorier och kaféer inte bara ett ställe att köpa en god nybakad bakelse eller ett ställe att träffa vänner, det är också en arbetsplats för många.

[IMAGE=fjB9cSd9gvNE.jpg]

Bakelser och kaffe

[IMAGE=fLfgNMcmMAKv.jpg]

Förr kunde man främst bara köpa färska bröd och bakverk på ett konditori, men idag är många konditorier i själva verket kafén – och tvärt om. Det är något särskilt med att gå ut på ett fik, hitta något smarrigt att äta och fika med en vän, med sin surfplatta eller en bra bok. Det som också är roligt med kaféer är att man ofta också möter andra bekanta när man är där. De kan vara riktiga samlingsplatser.

[IMAGE=b0X0dDbgixU6.jpg]

Varför inte jobba hemma?

De flesta studenter och personer som jobbar hemifrån arbetar så klart främst vid sitt skrivbord. Men ibland kan man behöva se något annat, få inspiration eller helt enkelt bara få ta en promenad. Hur väl det fungerar att jobba eller studera hemma beror också på vilket slags arbetsrum man har. Om man bor på en liten yta, kanske har kontor och sovrum i ett och samma rum som många studenter, så kan det vara skönt att få komma hemifrån ibland. Hur vårt arbetsrum och hem ser ut, tapeter och möbler, påverkar också hur vi trivs och kommer till arbetsro. Om du letar efter riktigt snygga tapeter har Familjetapeter ett stort utbud av alla stora märken och är Sveriges största tapetbutik online. För att trivas i ditt hem, för både arbete och studier, men också för ett skönt och avslappnad hemliv, så är det viktigt att ha tapeter som du trivs med.

Som arbetsplats

I de större städerna väljer vissa kaféer att nästan lansera sig som “arbetsplatser”. De har många, men lite mindre bord, så att så många som möjligt ska få sitta enskilt. Ofta finns det också flera eluttag – mycket viktigt för ett “kontor” – och självklart gratis wifi. Om du är student eller jobbar hemifrån och trivs att jobba på ett kafé, så kan det bli ganska dyrt i långa loppet. Och onyttigt. Det finns dock några saker som du kan göra för att det ska bli lite billigare. Många kaféer har rabattkuponger, antingen i papp som stämplas eller som en app. Du kommer spara in lite pengar med att använda dem. I alla fall kommer du ha koll på hur mycket du egentligen fikar ute. Det är också klokt att alltid äta rejält innan du går iväg. Om du inte har ett kafé i närheten av din bostad, utan behöver förflytta dig en stund, så kan du ta med dig en smörgås som du äter innan du går in. Det är mycket lättare att skippa bakelser och smarriga smörgåsar med en mätt mage.