Kombinera vin och bakelser
Konditori

Kombinera vin och bakelser

Visste du att det går alldeles utmärkt att kombinera vin och bakelser? Det handlar bara om att välja rätt vin till rätt ingrediens. Vin och choklad är till exempel en riktig klassiker som alltid fungerar. Idag finns det en uppsjö av olika dessertviner som passar utmärkt till något sött. Grundregeln är att om du till exempel ska använda ljus och lättare choklad bör du också använda ett lätt vin. Vitt eller rosé brukar fungera utmärkt i dessa sammanhang. Rödvin passar bättre till mörkare choklad med hög kakaohalt.

Beställ vin på nätet för ett större utbud

Om du letar efter det perfekta vinet till dina bakelser kan du med fördel beställa på nätet. Det passar även bra så här i coronatider. Hos vinoteket.se hittar du allt från röda viner till rosé och kan beställa fraktfritt direkt hem till dörren. Du kan även beställa vinlådor med ett hopplock av flera goda viner. På nätet hittar du även en massa tips om just vilka viner som passar till vilka desserter. Välj ut några som du tycker verkar intressanta och beställ dem på samma gång för att underlätta för dig själv.

Söta viner passar bra till bär

Söta viner brukar dela vuxna i två läger, de som älskar dem och de som tycker de smakar alldeles för sött och godisaktigt. Om du inte har något emot denna typ av viner passar de väldigt bra till desserter som är fullproppade med frukt och bär. Det kan vara allt från en enklare fruktsallad till något mer avancerat. Annars är portvin en riktig klassiker som brukar användas till desserter och frukt. Portvin har en väldigt speciell smak och det kan ta tid innan man vänjer sig vid den. Speciellt om man tidigare mest än van att dricka lättare viner som vitt och rosé.