Inred som ett vackert konditori
Konditori

Inred som ett vackert konditori

Det finns en speciell charm med konditorier som satsat på vacker inredning. Få saker slår att sitta ned i en skön fåtölj med en härlig kopp kaffe och gott tilltugg. Det finns många äldre konditorier som genast gör att det sprider sig ett härligt lugn i lokalen. Konditoriers inredning spelar stor roll när det kommer till välbehaget som sprids. Det går att skapa den härliga känslan hemma också. På så sätt kan du skapa en vrå i hemmet där du själv eller tillsammans med andra kan njuta av atmosfären som återfinns på vackra konditorier.

Inred hemma och bjud på traditionellt fika

Du behöver inte köpa helt nya möbler och göra en större renovering. Satsa istället på detaljer som harmoniserar. Exempelvis vackra ramar till tavlorna för atmosfär. Kombinera med lite nya blommor. Nya ramar till tavlorna kan förändra hela rummets karaktär och skapa konditorikänsla i hemmet. Du kan också lätt rama in dina favoritposters genom att köpa stiliga ramar. På så sätt förvandlar du postern till en riktig tavla.

Besök lite konditorier och låt dig inspireras. Äldre konditorier har många gånger satsat på traditionella spetsdukar som inramning. Om du inte är bra på att virka finns det många gånger spetsdukar på secondhandbutiker och loppmarknader. Komplettera med lite nostalgiska kaffekoppar och assietter.

När du väl ska bjuda på fika finns det några klassiska kakor och bakelser som förhöjer känslan av det nostalgiska konditoriet. Några enkla kakor som dessutom är lätta att baka är den traditionella hallongrottan, nöttoppar som enkelt går att göra helt glutenfria och klassiska strassburgaren.

Vilka ramar ger mest konditorikänsla?

En sak som många konditorier av den mer klassiska typen gör är att blanda ramar till tavlor. Dessutom varierar det mycket beroende på stil på konditori. Vill du ha en enhetlig men likväl spännande inramning kan du välja enfärgade tunna ramar men variera storlekar. Då kan du skapa ett mönster med olika motiv som lockar ögat.

Låt ramarna bryta av för att skapa atmosfär som på konditorier. Det vill säga mot ljusa väggar en mörkare ram och mot mörkare vägg en ljusare ram. Vill du lyfta fram en viss tavla som väggens centrum som en del konditorier gör bör du satsa på en tjockare och maffigare ram. Så att skapa dig den perfekta vrån eller rummet i hemmet behöver inte vara komplicerat.