Beställ en personlig tårta
Konditori

Beställ en personlig tårta

Oavsett vad som ska firas är det alltid roligt, och gott, med tårta och det gör hela tillställningen festligare. Presenter ramas vackert in med tårtor, bakelser, ballonger och blommor. Oavsett om det är en födelsedag, bröllopsdag, skolavslutning, avtackning, bemärkelsedag eller någon annan typ av festlig dag förtjänar den en tårta. Det behöver inte vara superspektakulärt, även den enklaste tårta lyfter tillställningen, men visst är det häftigt med en wow-tårta!

Att baka en tårta i annorlunda form eller smak kan vara svårt och/eller ta mycket tid men det finns alltid någon som kan hjälpa dig. Ditt lokala konditori eller den lokala matbutiken kan ofta hjälpa till. Ett annat alternativ är dintårta som inte bara erbjuder tårtor utan även många andra bakade produkter, bland annat macarons, cakepops och cupcakes. Vill du göra en del av tårtan själv kan du istället välja beställa en bild i marsipan eller bildoblat.

Fundera på vad och/eller vem som ska firas. Överraska med en originell tårta! Fotbollsälskaren kanske ska få en tårta i form av en fotbollsplan medan den skoälskande tonåringen får en sneakerstårta. Om en babyshower står för dörren passar en tårta i form av en bebismage. En tårta i form av en trädgård, enhörning, i regnbågens alla färger eller med smak av champagne? Alla kan inte erbjuda allt men det finns alltid någon som kan leverera just det du söker. Har ni inget speciellt att fira? Är det “bara” jul? Självklart finns det julgranstårtor!

Ibland vet man inte riktigt vilken tårta man ska beställa. Man kommer inte på ett bra tema eller känner inte jubilaren tillräckligt väl. Ett tips är då att söka inspiration och se vad andra hittar på. Eller fråga experterna – de har oftast tips att ge.

Under många år har vi kunnat följa program som Hela Sverige bakar (och England, Danmark, Australien med flera länder), Årets sockerbagare, Leila bakar och Zumbo’s just desserts och det har gjort oss alla till entusiastiska hemmabagare. Eller i alla fall en del av oss. Vissa recept känns enkla, andra otroligt avancerade och de tårtor som kreeras skapar ofta skaparlust hos tittarna. Många av de som bakar i TV har också bloggar där recept kan följas steg för steg men har man nu inte lust att baka något av detta själv kan man be ett konditori om hjälp.