Bakelser
Konditori

Bakelser

Bakelser är som söta drömmar som smälter i munnen. Det finns så många olika sorter att det kan svindla för en ibland när man tänker på dem.

Budapestbakelsen är fortfarande en av de populäraste. Den passar väldigt bra för de som går på lågkolhydrat-dieter. Det är tillåtet att frossa i grädde om man håller sig till LCHF till exempel.

Napoleonbakelsen är en urgammal bakelse som fortfarande är populär. Den är ett så kallat tusenbladsbakverk. Det betyder att den är gjord av smördeg som delar sig i “tusen” skivor. Bakverket består av två skivor frasig smördeg med vispad grädde emellan i ett tjockt och generöst lager. Den svenska varianten har ett lager vaniljkräm och sylt högst upp med ett lager smält socker ovanpå sylten.

Den så jättegoda Sverigebakelsen är en relativt ny bakelse som säljs till nationaldagen. Den är sällsynt god med både grädde och vaniljkräm som dominanta delar av den. Den smakar himmelskt. Det finns en annan bakelse också som heter nationaldagsbakelse som är lika god.

Prinsessbakelse är fortfarande en av de populäraste bakelserna men det finns en uppsjö av underbara bakverk att välja bland året runt. Flera bakelser är toppade med säsongens frukt eller bär.